Rijschool Voordelig - Uitgeroepen tot het beste bedrijf in de regio!

Theorie

De theorie voor de auto is verplicht voordat je een praktijkexamen mag afleggen. Rijschool Voordelig biedt theorielessen klassikaal aan.
Het grote voordeel hiervan is dat wij weten welke vragen belangrijk zijn en zeker terug komen in het theorie examen. De theorie is verdeeld in drie onderdelen. Het onderdeel gevaarherkenning wordt belangrijker gewogen. Hier krijg je 25 vragen over. Van deze 25 vragen moet je 13 vragen goed beantwoorden. Het onderdeel verkeersregels kent 30 vragen en het onderdeel verkeersinzicht en risico’s heeft 10 vragen. Van deze 40 vragen moet je er 35 goed hebben.
Rijschool Voordelig - Verkeersborden

Theorie examen

Wanneer je het rijbewijs wilt halen, zul je ook je theorie moeten halen. Dit betekent dus wel dat je een theorieboek moet bestuderen.
Rijschool Voordelig biedt theorie-cursussen klassikaal aan. Door onze ervaring weten wij welke fouten het meest gemaakt worden en welke vraagstukken moeilijker zijn. Door de theorie van het rijbewijs B bij ons te volgen is de kans op slagen groter dan wanneer je zelf gaat studeren.
Het theorie-examen bestaat uit 65 vragen. Deze 65 theorie-vragen zijn verdeeld over 3 onderdelen:
  • Gevaarherkenning; hier krijg je 25 vragen over.
  • Verkeersregels; hier krijg je 30 vragen over.
  • Verkeersinzicht en risico’s; hier krijg je 10 vragen over. Deze zijn niet in de wet bepaald. Maar hier gaat het erom wat verstandig is om te doen in bepaalde situaties.
Bij het onderdeel gevaarherkenning worden 3 mogelijkheden voorgelegd over wat jij zou doen in een bepaalde situatie:
  • Remmen tot stoppen.
  • Gas loslaten. Zo laat je zien dat je extra attent bent op andere gedragskeuzes.
  • Niets. Gewoon door blijven rijden met de snelheid die je hebt.
Je slaagt voor je theorie rijbewijs wanneer je 13 vragen goed beantwoord hebt bij het onderdeel gevaarherkenning én 35 vragen goed bij de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht. Het theorie examen duurt ongeveer 3 kwartier, dit is inclusief de uitleg over het theorie examen.

Theorie in 24 uur

Wil je op een makkelijke manier slagen voor je theorie-examen? Met de cursus “Theorie in 24 uur” ben je zo goed als zeker dat je slaagt. Door het intensieve programma word je klaargestoomd voor het examen. En omdat alles binnen 24 uur gebeurt, zit alles nog vers in je geheugen. Deze cursus kost normaal € 170,00, maar nu slechts € 150,00 inclusief slaaggarantie*!

Programma:

  • Dag 1: klassikale theoriecursus.
  • klassikale theoriecursus, examentraining en theorie-examen bij het CBR.
    De cursussen worden in heel Limburg gehouden.
Meld je hieronder snel aan voor deze cursus! De cursusdagen zijn telkens weer snel uitverkocht! Gebruik het formulier ook om na te vragen wanneer er weer een cursus is.
Aanvraagformulier