Skip to main content
Rijschool Voordelig - Uitgeroepen tot het beste bedrijf in de regio!

Rijles

Autorijles

Vanaf welke leeftijd mag ik autorijden?
Met 2todrive mag je wanneer je 16,5 jaar bent beginnen met het nemen van rijlessen. Vanaf je 17e jaar mag je jouw rijbewijs halen. Je hoeft dus niet meer langer te wachten tot je 18 bent. Autorijles nemen is natuurlijk best spannend! Rijschool Voordelig geeft autorijlessen in de nieuwste Opel.
De rijles vindt altijd plaats onder de beste begeleiding van een van onze uitstekend opgeleide en gecertificeerde instructeurs. De rijinstructeur begeleidt je ook tijdens de tussentijdse toets (TT-toets) en het praktijk rijexamen. De eerste rijles doen we een intake-test. Zo krijgt de rijinstructeur een goed beeld van jou en kan hij een programma samenstellen.
Rijschool Voordelig geeft rijles in de regio’s Roermond en Venlo.
Wil je meer informatie over onze rijlessen en/of opleidingsplaatsen als rijinstructeur? Vraag dan nu informatie aan via het contactformulier, of bel ons op 0031 (0)475 – 322 872 of op 0031 (0)6-502 96 58.
Autorijles
Rijles automaat
Motorrijles

Rijles automaat

Bij Rijschool Voordelig is het nu ook mogelijk om rijlessen te volgen in een automaat. Deze lessen vinden plaats in een Volkswagen Up!. Heb je al veel rijlessen gehad bij een andere rijschool? En krijg je het schakelen maar niet onder de knie? Dan heeft Rijschool Voordelig de oplossing voor jou! Volg nu rijlessen in een automaat. Zo kun je je aandacht volledig richten op het rijden en het verkeer, in plaats van steeds te moeten denken aan het schakelen en de koppeling.
Wil je ook rijlessen volgen in een automaat? Vraag dan nu informatie aan!

Motorrijles

Motorrijden staat gelijk aan vrijheid. Niets is heerlijker dan in de zomer met je motor toeren door Nederland of in het buitenland. Én je hebt geen last van vervelende files.
Begin dus snel met motorrijlessen. Een motorrijles duurt 1 uur. Rijschool Voordelig heeft een eigen oefenterrein. Hier kun je tijdens de eerste motorrijles eerst kennis maken met de motor. Wij bieden ook spoedcursussen aan voor de motor. Zo kun je in een korte tijd je motorrijbewijs halen.
Leeftijd speelt wel een rol bij een motorrijles. Ben je nog onder de 21 jaar, dan ben je verplicht op een ‘lichte motor’ te rijden. Een lichte motor wil zeggen dat het vermogen van de motor niet meer dan 35 KW mag zijn en dat de motor minimaal 100 km per uur kan rijden. Ben je ouder dan 21 jaar, dan speelt het vermogen van de motor geen rol meer.
Om motorrijles te kunnen nemen op de openbare weg ben je verplicht een motor theoriecertificaat te hebben of een rijbewijs B (auto).
Het belangrijkste wat als eerste wordt geleerd is beheersing van het motorvoertuig. Voor dit onderdeel krijg je namelijk een apart examen. De Algemene Voertuigbeheersing (AVD) bestaat uit vier onderdelen:
  • Met de motor lopen en de motor parkeren
  • Lage snelheidsoefingen
  • Hoge snelheidsoefeningen
  • Oefenen met remmen
Wil je ook rijlessen volgen? Vraag dan nu informatie aan!