Skip to main content
Rijschool Voordelig - Uitgeroepen tot het beste bedrijf in de regio!

Faalangst

Rijlessen nemen is niet voor iedereen een groot plezier. Vaak spelen zenuwen een grote rol. Zenuwen tijdens de rijlessen is heel normaal.
Het is toch weer iets nieuws wat je nog niet eerder hebt gedaan. Maar bij sommigen spelen de zenuwen zo’n grote rol, dat dit invloed heeft op hun functioneren. Onze rijinstructeurs zijn hiervoor speciaal getraind en kunnen hier goed mee omgaan. Wanneer zij faalangst constateren, zullen ze hierop inspelen. Het beste is om dit van te voren aan te geven.
Het kan ook zijn dat je faalangst hebt bij het rijexamen en of theorie examen. In principe geven wij hieraan al voldoende aandacht tijdens de rijlessen zodat je met een goed gevoel je rijexamen kunt afleggen. Wanneer je ondanks onze speciale aandacht faalangst hebt voor je rijexamen, is het mogelijk om een speciaal faalangst-rijexamen af te leggen. Het rijexamen is niet makkelijker dan een regulier examen. Dit rijexamen duurt alleen langer, namelijk 90 minuten. Tijdens het examen kun je een time-out vragen. Dus op het moment dat je de spanning niet meer de baas bent, vraag je een time-out aan zodat je weer tot rust kunt komen. Niet alleen jij, maar ook de examinator kan een time-out geven wanneer hij denkt dat het nodig is. De examinator is speciaal opgeleid om mensen met faalangst te begeleiden.
Heb je vragen over faalangst of wil je meer informatie? Vul dan het formulier in.

Gespecialiseerd in:

  • Faalangst
  • Rijangst
  • ADHD
  • Autisme
Informatie faalangst

Informatie opvragen:

Aanvraagformulier